Jak poznat nedostatek železa v organismu?

Také se potýkáte s pojmem „nedostatek železa v organismu“? Železo je základním stopovým prvkem v lidském organismu a jeho dostatek je důležitý pro správné fungování našeho těla. Je nepostradatelné při tvorbě hemoglobinu a nenahraditelné při transportu kyslíku do celého těla.

Závislost energetického metabolismu

Na dostatečném zásobování železem je závislý i celý energetický metabolismus. K dobře fungujícímu zdraví potřebujeme dostatečné zásoby železa, ale pokud člověk trpí jeho nedostatkem, tyto tělesné funkce mohou být narušené. na toto téma jste se ptali farmakologa MUDr. Jiřího Slívy, Ph.D, přečtěte si jeho odpovědi.

Poradna

Nenašli jste v odpovědích MUDr. Jiřího Slívy odpovědi? Můžete se ptát MUDr. Jany Voborské Neudeckerové přímo v poradně.
MUDr Jiří Slíva v otázka nedostatku železa v organismu

MUDr. Jiří Slíva, Ph.D.

Vystudoval lékařskou fakultu Masarykovy univerzity v Brně, od roku 2002 působí jako odborný asistent v Ústavu farmakologie 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Rovněž působí jako konzultant v oblasti farmakoterapie či při schvalování a preklinickém a klinickém hodnocení léčiv. Jiří Slíva je také autor nebo spoluautor několika monografií a více než 300 odborných článků u nás i v zahraničí. Podílí se na úspěšném řešení výzkumných projektů. Je členem České farmakoekonomické společnosti, České společnosti farmakologie a toxikologie ČLS JEP.